Lees meer....

Systemische opstellingen zijn een manier om problemen in organisaties, gezinnen en individuen op te lossen. Mensen stellen symbolen op om relaties en problemen zichtbaar te maken en deze te veranderen. Het gaat om het grotere beeld en niet alleen om individuele problemen en richt zich op onbewuste aspecten van de situatie.

Systemische opstellingen werken als volgt:

 1. De opsteller (persoon die het opstelling organiseert) stelt een vraag of probleem vast.
 2. Deelnemers aan de opstelling representeren symbolisch leden van het systeem, zoals familieleden, afdelingen in een organisatie, of andere relevante rollen.
 3. De opsteller gebruikt de symbolische representaties en interacties tussen deelnemers om de structuren en dynamieken in het systeem zichtbaar te maken.
 4. Door de opstelling en de interacties tussen de symbolische figuren, kunnen inzichten en oplossingen naar boven komen die anders niet zichtbaar of bespreekbaar waren.
 5. De opsteller en deelnemers werken samen om veranderingen door te voeren en oplossingen te implementeren.

Het doel is om inzichten te krijgen en problemen op te lossen door samen te werken en de interacties en relaties in het systeem zichtbaar te maken.

De duur van een systemische opstelling kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk of probleem en het aantal symbolische representaties. Een opstelling kan enkele minuten tot enkele uren duren. Vaak worden systemische opstellingen onderdeel uitmaken van een groter evenement, zoals een teambuilding of opleidingsdag, en zijn meerdere opstellingen gepland gedurende de dag.

Cacao heeft een aantal mogelijke voordelen voor de gezondheid, hoewel de meeste van deze voordelen worden toegeschreven aan pure, onbewerkte cacao met een hoog cacaogehalte. Hieronder vind je enkele potentiële voordelen van het drinken van een cacao ceremonie:

 1. Verbeterde stemming: Cacao bevat verschillende stoffen die kunnen helpen de stemming te verbeteren, waaronder fenylethylamine, serotonine en tryptofaan. Deze stoffen kunnen een gevoel van geluk en welzijn bevorderen.

 2. Vermindering van stress en angst: Cacao bevat flavonoïden en andere antioxidanten die kunnen helpen de stressniveaus te verminderen en de symptomen van angst te verbeteren.

 3. Verbeterde cognitieve functie: Cacao bevat cafeïne en theobromine, die kunnen helpen de focus en alertheid te verbeteren. Het kan ook helpen de bloedstroom naar de hersenen te verhogen, wat kan helpen de cognitieve functie te verbeteren.

 4. Verbeterde hartgezondheid: Flavonoïden in cacao kunnen helpen de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te verbeteren, wat kan bijdragen aan de gezondheid van het hart.

 5. Mogelijke ontstekingsremmende eigenschappen: Cacao bevat polyfenolen, die kunnen helpen de ontstekingsreactie in het lichaam te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat deze voordelen niet zijn bewezen en dat sommige van deze voordelen alleen gelden voor pure, onbewerkte cacao met een hoog cacaogehalte. Het is ook belangrijk om te onthouden dat cacao cafeïne bevat en dat het in grote hoeveelheden bij sommige mensen bijwerkingen kan veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd je arts voordat je grote hoeveelheden cacao consumeert.

Stap in een inspirerende groep gelijkgestemden en maak kennis met de essentiële basisprincipes van kruiden! Deze cursus is ontworpen om jou te overtuigen om een carrière of richting te verkennen die geïnspireerd is door onze prachtige natuur, inclusief kruiden, bomen en schimmels. Na het volgen van deze cursus zul je nooit meer op dezelfde manier naar de natuur om je heen kijken.

Cursusdetails:

 • 6 lessen van elk 4 uur
 • Startdatum: Woensdag 13 september 2023
 • Lessen vinden om de week plaats op zaterdag
 • Locatie: Sungaya power coaching Capelle ad ijsel

Data van de lessen:

 • Woensdag 13 september 2023 11.00 tot 15.00
 • Woensdag 27 september 2023 11.00 tot 15.00
 • Woensdag 11 oktober 2023 11.00 tot 15.00
 • Woensdag 25 oktober 2023 11.00 tot 15.00
 • Woensdag 08 november 2023 11.00 tot 15.00
 • Woensdag 22 november 2023 11.00 tot 15.00

Tijdens deze cursus zul je ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van kruiden, waarbij je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden zult opdoen. Je leert over de geneeskrachtige eigenschappen van kruiden, hun toepassingen in verschillende contexten, en hoe je ze veilig kunt gebruiken. Bovendien zul je de gelegenheid hebben om zelf kruidenpreparaten te maken en deel te nemen aan boeiende groepsdiscussies.

Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en laat je verrassen door de schoonheid en kracht van kruiden. Je zult versteld staan van de nieuwe perspectieven die je zult ontdekken en de connectie die je zult voelen met de natuurlijke wereld om je heen. 

Schrijf je in via deze link !!